Om Lise

Lise Nilsen kaller seg til daglig Trollsmed og tok svennebrev som sølvsmed, filigranarbeider i 1976 etter yrkesskole og 4 års læretid.

Etter det havnet hun der som altfor mange sølvsmeder havner... i reparasjon. Hun satt på et verksted der de reparerte for 13 butikker, og det var utrolig lærerikt, men kanskje ikke kreativt nok. Så Lise havnet ut i reklame og grafisk arbeid og ble der et halvt liv før hun tok opp igjen smykker og sølvsmedfaget i 2003.

Lise begynte med eplekjerner og skyttetråd da hun var 13, og avanserte til glassperler og kobbertråd på 60tallet...  Hun begynte med loddebolt på pikerommet da hun var 14.

Hennes hang til farger førte henne tilbake til glassperlene og de fine fargene hun kunne få ved å brenne porselen til perler. En oppvekst i Porsgrunnsområdet, nær det hvite gull hos Porsgrund, gav henne respekt for porselen. Hun blander det gjerne med sølv, tre, glass... bare råvarene er fine så er hun glad og må prøve.

Hun reiser gjerne på kurs for å utvikle det hun har lært. Det grunnleggende om glass perler lærte hun i Perlehimmelen, i Tsjekkia der de har flere hundre år gamle tradisjoner med å håndlage glassperler.Lise har deltatt på mellom 20 og 30 galleriutstillinger - både med maleri og med smykker. Hennes store Villkvinnesmykker venter alltid på SIN eier... og da vet hun at DET er MITT smykke..


Lise er til tider frenetisk kreativ og må teste det meste.  Utforsk Trollsmeds univers, fra bloggen hennes, og ta kontakt om det er noe du lurer på. Det er ikke alltid like lett å følge med...

Du finner Lises nettsteder her:Trollsmedbloggen....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar