Materialinformasjon

Her kommer informasjon om materialene vi bruker i smykkene våre:

Gull
Sølv
Goldfilled/valset sølv
Kobber
Bronse
Messing
Tinn

______________________________

Edelstener
Halvedelstener
Stein, lava

Porselen
Porselen er høybrent finkornet leire. Det finnes utallige blandinger, både bein og keramisk. Fra gammelt av ble porselen kalt "det hvite gull". Glasert og som spisetøy kjenner vi godt det vakre rene og halvt gjennomskinnelige materialet. De fineste er brent ved over 1700 grader og inneholder bein.
Sølvsmedene bruker perler og smykkedeler av porselen. Fortrinnsvis selvlagde, men noe kan og kjøpes inn, kineserne er flinke med porselen.
Perlene formes for hånd, rulles, stikkes hull i og tørkes. Porselen har en tendens til å vri seg - farger vil forsvinne ved høye temperaturer, og er vrangere å jobbe med enn vanlig keramikk.  men de blir vakre! De pusses, jevnes, og brennes ved middels temperatur, før de glaseres, og så blir de brent ved 1250 grader. Hele prosessen tar opp mot en uke, med oppvarmings og kjøletid for brenneovnen.

Når temperaturen i brenningen går over en viss temperatur, ca 1250 grader, "sintrer" leira og får en nærmest glassaktig og veldig hard konsistens. Den får "klank" i lyden og er utrolig stabil. Den er mye tettere enn vanlig keramikk, og
Porselen som smykkemateriale har vært brukt i århundrer. alle kjenner smykker og brosjer med fine blomster og  damemotiv, med gull og border. Nå lager vi også perler og anheng av porselen, det gir oss et flott fargeskala og det kjennes godt å ta i og å bruke. Allergikere kan trygt bruke porselen. Vi bruker trygge glasurer og det kan vaskes i vaskemaskin. Men ikke klank det i flisegolvet eller sleng det i vasken... det ville du heller ikke gjort med mors fine porselenskopper :-).Glass
Tre
Plast, fimo etc

osv